Logo header mobiel

GRATIS verzending vanaf € 100

Wie is Jolien?

Ik ben geboren in Brugge op 3 september 1991. Aan de middelbare school heb ik sociale en technische wetenschappen gestudeerd.  Na het middelbaar studeerde ik 4 jaar Kleuteronderwijs aan de Hogeschool Vives te Brugge. Daarna kon het werken met kleuters beginnen. In verschillende regio’s heb ik 4 jaar lang gewerkt als interim in verschillende scholen en klassen. 

 

Ik ben een heel creatief iemand en graag bezig met mijn handen. Zo zijn tekenen en haken vooral mijn favoriete hobby’s. Maar ook kleuren, puzzelen, schilderen, naaien,… behoren tot mijn hobby’s. Geen gebrek aan verveling dus. 

O’playjo wil kinderen op een speelse en creatieve manier laten groeien in hun ontwikkeling.

Hiervoor worden er educatieve materialen ontwikkeld die aansluiten bij het niveau van elk kind. 

De materialen bevatten dan ook veel differentiatiemogelijkheden.

Doordat O’playjo zich ook meer richt op vernieuwende materialen, naast de klassieke materialen, verhoogt dit de betrokkenheid. 

De ideeën worden met jullie gedeeld zodat jullie deze kunnen delen met de kinderen en zij op hun manier met hun vriendjes. 

Kinderen leren dus door te spelen, maar ook door te delen. 

O’playjo wil graag kinderen op een speelse manier meenemen in een wereld vol thema’s. Er valt over elk thema zoveel te beleven en te leren. Op een creatieve manier worden er dan ook materialen ontwikkeld waarbij kinderen de kans krijgen om op hun niveau in hun ontwikkeling te groeien. Dit aan de hand van vele differentiatiemogelijkheden.

Er wordt  onbewust geleerd op vlak van wiskunde, taal, motoriek en beleving waardoor de materialen educatief gericht zijn. 

De materialen worden ook zoveel als mogelijk duurzaam gemaakt, zoals in hout, waardoor er meermaals plezier aan beleefd kan worden. 

Het ontstaan

O’playjo is ontstaan tijdens mijn stagejaren waarbij ik mijn ideeën graag wou delen met anderen.

Daarom richtte ik O’playjo op en maakte er een website en facebookgroep van. Hierop deelde ik de thema’s waarrond ik in kleuterklassen al had gewerkt. Andere juffen konden dan even wat inspiratie opdoen als men het even niet meer wist of nood had aan wat vernieuwende activiteiten. Na een paar jaar kwam mijn tekentalent echt boven en wou ik dit ook meer gaan gebruiken. 

Vervolgens schafte ik een tekencomputer aan waarbij ik mijn eigen prenten teken om die dan te verwerken in materialen. 

Al snel was het publiek enthousiast en bleef men dit ook waardoor dit is blijven groeien en groeien.