GRATIS verzending vanaf € 100

11 weetjes over O’playjo

Share This Post

Op instagram had ik 11 weetjes gezet en gevraagd welke jullie al wisten. Daaruit is gebleken dat toch een heleboel mensen bepaalde weetjes nog niet wisten. 

Hier kan je dus alle uitleg lezen. 

1. Wist je dat Jolien alles zelf doet?

Jolien doet alles alleen. Maar wat is alles nu? Ik som het even op:

– hout zagen

– schuren

– schilderen

– boren

– verpakken

– pakjes verzenden

– nieuwe spelletjes uitwerken

– website en mails beheren

– foto’s trekken en bewerken

-….

2. Wist je dat Jolien de website helemaal zelf heeft gemaakt?

De website heb ik helemaal zelf gemaakt. Dit nam heel veel tijd in beslag, ik heb er dan ook maanden aan gewerkt. Maar ik ben meer dan trots op het resultaat.

Ik heb er dan ook al veel complimenten over gekregen.

Indien jij nog tips hebt, mag je dat natuurlijk ook laten weten. 

3. Wist je dat Jolien haar prenten zelf tekent?

Ik teken mijn prenten volledig zelf. Dit doe ik aan de hand van een tekencomputer en bijhorend tekenprogramma. Het is eigenlijk gewoon digitaal tekenen. Een stapje moeilijker dan tekenen op papier. Deze prenten verwerk ik dan in de spelletjes. 

Alle prenten horen onder het auteursrecht. 

Prenten die je van internet haalt, horen trouwens ook onder het auteursrecht. 

4. Wist je dat Jolien ook erg graag haakt?

Als hobby haak ik heel erg graag, het liefst maak ik allerlei poppen of personages voor in de klas. Deze maak ik ook op bestelling. Nieuwsgierig?

Kijk dan eens op mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/depopjesklas/

Ik wil je wel alvast even waarschuwen dat er een wachtlijst is van 6 maand ongeveer. 

5. Wist je dat Jolien de doelen per activiteit voor jou kiest?

Indien je een spelletje aankoopt, krijg je er een opdrachtfiche bij. In deze opdrachtfiche staan de doelen geselecteerd die horen bij het spelletje. 

Deze doelen staan gegroepeerd volgens het onderwijsnet.

– Katholiek onderwijs: ZILL

– GO- onderwijs: GO- doelen

– Gemeenschapsonderwijs: OVSG

Op deze manier is er minder werk voor jullie. Indien je de focus natuurlijk ergens anders op wil leggen, controleer je best even of pas je best aan.

6. Wist je dat de meeste spelletjes differentiatiemogelijkheden bevatten?

Bij het ontwerpen van de spelletjes hou ik rekening met differentiatiemogelijkheden. Niet elke kleuter zit namelijk op hetzelfde niveau, er zijn kleuters die wat zwakker of sterker zijn dan hun klasgenootjes. 

Er wordt gewerkt aan differentiatiemogelijkheden door een aantal tips te geven zoals het aantal verhogen of verlagen of werken met enkel vorm in plaats van vorm en kleur.

Indien er opdrachtkaarten bij zitten dan worden deze meestal verdeeld in 3 niveaus, van groen naar oranje naar rood. Dit is van gemakkelijk naar moeilijk. Op deze manier kunnen de kleuters dit ook zelfstandig doen en zien welk niveau zij het gemakkelijkste vinden. 

7. Wist je dat een spelletje van Jolien al in het nieuws is gekomen?

Begin dit jaar is een spelletje van mij in het nieuws gekomen. Dit was in een reportage waarbij men de leerplicht wou gaan verhogen. Op dat moment was men aan het filmen in een kleuterklas, waar juist een kleuter een spelletje van mij was aan het uitvoeren. 

8. Wist je dat Jolien een diploma bedrijfsbeheer heeft?

Dit jaar heb ik een extra opleiding gevolgd waarbij ik mijn diploma bedrijfsbeheer heb behaald. Dit was zeer interessant en leerrijk. De lessen werden telkens gegeven door ervaringsdeskundige, zo kregen we bijvoorbeeld recht door een advocaat. Achter elk hoofdstukje was er een examen en op het einde van de opleiding was er een eindproef waarbij je je eigen zelfstandige zaak die je wilt opstarten moest verdedigen. 

Een diploma bedrijfsbeheer is niet verplicht om een zelfstandige zaak op te starten, maar ik raad het echt aan. Het is echt noodzakelijk ,zeker als je het op professioneel vlak wilt aanpakken.  Zo zie ik heel veel zelfstandige zaken die niet in orde zijn. 

9. Wist je dat Jolien vooral vernieuwende activiteiten maakt?

Bij het maken van spelletjes probeer ik altijd om iets nieuws te maken. Er bestaan al klassieke spelletjes genoeg en waarom zou ik iets maken wat al bestaat? 

Voor ik een spelletje maak ga ik dan ook op zoek op het al bestaat en of ik dit eventueel kan aanpassen indien het wel bestaat. 

Je vindt bij Jolien in de klas dus een mix van bestaande en vernieuwende spelletjes. 

10. Wist je dat Jolien al meer dan 250 bestellingen en klanten heeft?

Onlangs heb ik mijn 250 bestelling ontvangen, maar had ik ook al 250 verschillende klanten. En dit op nog maar 2 maand tijd. Een bevestiging dat ik dus goed bezig ben. 

11. Wist je dat Jolien ook een heleboel gratis spelletjes heeft?

Er zijn ook een heleboel gratis spelletjes die ik heb. Deze maak ik dan met prenten van internet. De gratis spelletjes kan je momenteel vinden in mijn facebookgroep. Later komt hier ook nog een link of een extra mogelijkheid op de website voor. Nog eens denken hoe ik dit zal aanpakken. 

Heb jij een spelletje die je graag wilt hebben, maar zit je niet in de facebookgroep? Word dan lid of stuur een mailtje. 

 

Zo nu weten jullie al een heleboel meer over mij en Jolien in de klas. 

Wil je nog iets weten? Vraag het gerust.

 

Jolien

Bekijk ook nog andere berichten

themahoeken lente

5 themahoeken in thema lente

Vandaag neem ik je mee op hoekverrijking voor het thema lente.

In het thema lente kan je namelijk best veel themahoeken aanbieden. Ik toon je welke en wat je daarin kan aanbieden.

lenteblaadjes

De groei van groene lenteblaadjes

De lente is ondertussen volop in het land.

Bij het thema lente denken we vaak aan bloemen, maar eigenlijk is het eerste symbool van de lente de groei van groene blaadjes.

Eerst de blaadjes, dan de bloemen.